Rękawice robocze Ansell- ochrona przed czynnikami szkodliwymi.
proFood® Thermastat Zobacz większe

proFood® Thermastat

Dziane rękawice termiczne

Więcej szczegółów

Opis

Materiał wyściółkiSpandex, Thermolite®
KonstrukcjaDziane
Rozmiar13
Rodzaje mankietówDziany mankiet
Kolorbiały
Rozmiar EN7, 9
Długość w mm215, 235
Pakowanie1 para w woreczku, 12 par w zbiorczym worku, 12 zbiorczych worków w kartonie

Więcej informacji

Opis

  • Specjalne włókna z pustym rdzeniem. Rękawice zapewniają najlepszą izolację termiczną pomiędzy skórą a otaczającym ją środowiskiem.
  • Wyeliminowanie gwałtownego pocenia się dzięki włóknom utrzymującym temperaturę ciała.
  • Brak szwów, które można przetrzeć lub rozedrzeć. Bezszwowa konstrukcja pozwala uniknąć dyskomfortu oraz podrażnień skóry.
  • Nadają się do prania w temperaturze do 40°C przy użyciu zwykłych detergentów. Bardziej higieniczne.
  • Każda rękawica pasuje na obie dłonie.
  • Wykonane wyłącznie z materiałów zatwierdzonych do kontaktu z produktami spożywczymi.

Uwagi

  • Przeznaczone do zastosowań specjalnych

Podstawowe branże

  • Przetwórstwo i usługi spożywcze

Najlepsze zastosowania

  • Stosuje się w warunkach chłodniczych przy niesterylnej i suchej obróbce żywności
  • Używane jako rękawice podstawowe lub spodnie, chroniące przed zimnem tam, gdzie jest to konieczne

Kategoria III

Nr Ref.Elementy do pobrania
78-110

food_small.gif

gmp.jpg